torsdag 30 september 2010

Sushi

Idag efter jobbet så stannade jag till på en sushirestaurang för att för första gången köpa och äta sushi! Det var varken gott eller äckligt. Själva fisken i sig smakade ingenting direkt, utan det var ju först när man doppade den i sojan. Något som var riktigt riktigt äckligt var den inlagda ingefäran(Gari), den gick inte att äta. Nej det var nog första och sista gången jag äter det.....inget som jag kommer längta efter iallafall då det finns så mycket som är så mycket godare!

Apropå mitt kök så tänkte jag förbättra färgen på en del av väggen i köket och började titta efter om jag hade någon gammal färg kvar som jag använde då jag målade senast, och ja jag hittade en hel hink med vit väggfärg och började måla över det här partiet som jag ville förbättra lite.

Medans jag målade så tyckte jag att det skiljde sig lite väl mycket i nyanserna och började fundera på om det bara såg så ut när man jämförde den blöta färgen med den som var torr. Till slut kom jag på att jag hade vid ett tillfälle köpt ljusgrå väggfärg som var matt, och det skulle man givetvis inte ha på köksväggar, så istället köpte jag äggskalsvit färg som jag använde på väggarna......och nu hade jag då målat med den matta ljusgråa färgen. Hmmm ja det blir till att åka och köpa en mindre burk med äggskalsvit färg och måla över ett par gånger.

Nu skall det tränas lite och sen skall det bara slappas hela kvällen.....tror jag iallafall.

onsdag 29 september 2010

Modern Family

Nu har det även vart premiär för säsong 2 av Modern Family, även den en mycket bra och rolig serie som varmt rekommenderas!

Har kommit underfund med mitt elfel i köket nu iallafall. Det var glassäkringen som sitter i dimmern som var trasig, så på väg hem ifrån jobbet idag stannade jag till på Järnia i Olskroken och köpte en ny, och nu fungerar allt som det skall göra.

I övrigt finns det inte så mycket att säga. Bra dag på jobbet, och nu skall jag ta och äta lite grann, försöka träna lite, och sen blir det tv´n för resten av kvällen.

måndag 27 september 2010

Dexter

Igår var det säsongspremiär på en av världens bästa serier; Dexter säsong 5!! Första avsnitten var dock lite segt och händelsefattigt, men det skall bli spännande och se hur denna säsong utvecklas.

Jag slutade riktigt tidigt ifrån jobbet idag, åkte hem och började pilla med lite saker i köket. Bland annat skulle jag korta ner en strömkabel som går till köksfläkten och ett eluttag. Har pillat med detta i flera timmar idag och får det inte att fungera!! Precis allt funkar utan kökslampan. Kan även få den att fungera men då lyser den hela tiden och går inte att släcka....vet inte vad jag skall ta mig till. Vill helst inte anlita en dyr elektriker, men det blir väl sista utvägen kanske.

Nej nu har klockan blivit såpass mycket att det är dags att sova.

söndag 26 september 2010

Nötsteken

Idag har jag sprungit runt i skogen igen och klättrat i berg för att leta efter cacher. Efter nästan 2 timmar var jag helt slut och åkte förbi min mor för en snabbfika. På väg hem stannade jag till i affären igen och köpte lite saker som jag hade missat igår, och köpte där även en nötstek för första gången någonsin.

Sen bar det iväg hem för att kolla upp på nätet hur man lämpligast skulle tillaga denna. Den fick stå i ugnen i 150 grader i nästan 2 timmar. Åt en tredjedel av den så som den var med lite tomater till, smakade mycket gott :-P

Sedan har jag fått fixat med lite saker i mitt kök som jag renoverade för 2-3år sedan. Sågat och slipat lite så nu har jag slipdamm överallt...mindre kul, men det är bara till att städa undan.

Har den senaste tiden gått och funderat på om jag skulle försöka sluta röka igen, det är en jävla skit man håller på med, på alla sätt och vis. Men tyvärr är det ju lättare sagt än gjort....får se hur det blir med det.

Nej nu skall jag försöka träna lite och sedan röja undan det värsta i köket. Sen blir det till att bara slappa ett par timmar innan det är dags för sängen igen och en ny strålande vecka på jobbet! ;-)

lördag 25 september 2010

Lite smått uttråkad....

Ja då var det några dagar sen jag skrev något här, mest för att det inte har hänt så mycket. Har mest jobbat, ätit, sovit och tittat på tv. Har inte hänt så mycket idag heller förutom att jag har varit ute och promenerat två gånger, jag är så duktig! Och precis som förra Lördagen så har jag varit hemma hos min mor och fikat/löst melodikrysset som en annan pensionär ;-) Hade planer på att åkt ut till Gråbo idag för att titta på en lastbilsutställning, men jag var inte så sugen på att trampa runt på en åker när det regnar ute. Har i övrigt vart och handlat och använt mitt ICA-kort för första gången, wohoo....så spännande...

Frågan är vad man skall göra nu....är lite smått uttråkad och har inga bra idéer. Borde egentligen städa lite (Är en jävel på att stöka ner under veckan som går) egentligen, men just nu har jag inte mycket ork till någonting.

tisdag 21 september 2010

Kyckling på tisdag......

......det enda jag vill ha, kyckling på tisdag då mår jag riktigt bra. Jo det blev en grillad kyckling i affären efter jobbet idag. Åt upp halva och den andra halvan tar jag nog i morgon. Vägde även köttet ifrån den halva kycklingen och räknade ut att det är ungefär 600 kalorier i en halv kyckling....rätt mycket.

Fick ansökt om ICA-kort idag iallafall, kan säkert vara bra att ha. Göra en autogiroöverföring varje månad, och sedan enbart använda ICA-kortet då jag skall handla.

Det blev en bra dag på jobbet idag, även om det såg ut ett tag som om det skulle bli en lång dag så slutade jag tidigare än väntat, till skillnad från igår då det blev ett par timmar övertid.

Borde egentligen gå ut och gå en sväng men jag känner mig helt slut! Sov dåligt inatt och vaknade en timma innan klockan ringde (03:00) med migrän, och kunde inte somna om. Blir nog till att slappa resten av dagen.

söndag 19 september 2010

Brudaremossen

Idag var jag för första gången uppe vid Brudaremossen....eller jag har vart i närheten, men har aldrig varit hela vägen uppe vid tv-masten. Anledningen att jag åkte dit var att det hade dykt upp en ny "gömma" där, en cache som det heter på geocachingspråk(se länk längst upp på sidan). Efter att jag hittade denna så tog jag mig en promenad i Delsjöområdet där det är mycket vackert att gå. Hittade ytterligare 3 stycken gömmor i skogen, så det blev en del terräng och klättring på hala berg. Blev även ett besök hos mor idag också....en snabbvisit med några koppar kaffe innan det bar iväg hem. Precis efter jag kommit innanför dörren hemma så började det vräka ner ute, och det håller på än, så ibland har man vädergudarna med sig. Nu blir det till att tvätta lite, lite städning, och sen bara koppla av innan det är dags för sängen och en ny underbar vecka på jobbet ;-)

lördag 18 september 2010

ICA-Kort

Idag åkte jag till min mor på morgonen, där vi fikade lite och löste melodikrysset ihop. Efter besöket hos min mor så tog jag en promenad på nästan en timma.

På väg hem stannade jag till på Ica kvantum för att handla på mig lite saker för veckan som kommer. Hade bestämt mig i förväg att jag skulle ansöka om ICA-kort vilket jag har funderat på många gånger förut men aldrig blivit av. Massa folk i affären på lördagar så jag tog en nummerlapp till förbutiken och väntade på min tur. När mitt nummer äntligen dök upp på displayen och jag kom fram till kassan så fick jag reda på att dom hade slut på ansökningsblanketter, riktigt dålig stil tycker jag, men det får bli en annan gång.
                                              
Jag drack alkohol idag för första gången sen midsommar, och det var massa kalorier helt i onödan. Var uppe hos min bror en stund och satte i mig lite jägermeister....lite tung i huvudet bara och helt meningslöst. Nu är jag hemma igen och skall bara slappa ett par timmar innan det är dags för att nana.


fredag 17 september 2010

Måndagar eller Fredagar?

Ja vilket är bäst egentligen? tycker att dom flesta klagar över måndagar......och att det är så underbart när fredagen kommer, men jag vet inte om jag kan hålla med riktigt. måndagar är ju den dagen då man är som piggast på hela veckan.....sedan blir man successivt tröttare och tröttare ju längre in på veckan man kommer, och som idag; fredag, så är man helt färdig! Klockan är knappt 17:00 och jag orkar nästan inte hålla mig vaken. Det som är positivt med att det är fredag är väl det att man har två dagar ledighet att se fram emot.

torsdag 16 september 2010

Kycklingsallad med bulgur

Idag har det inte hänt så mycket. Haft en bra dag på jobbet förutom att jag fick sitta och vänta i nästan 2 timmar på att få något att göra. Hade man bara vetat om i förväg hur lång väntetid det skulle bli så hade man ju kunnat gått och lagt sig och sovit en stund, men men. På vägen hem så stannade jag till på en nyöppnad salladsbar i närheten av där jag bor. Dom hade ett flertal sallader att välja mellan, och man kunde välja att antingen ha pasta eller bulgur i salladen. Hade aldrig ätit bulgur tidigare så jag ville testa och se hur det var. Jag beställde en kycklingsallad med bulgur och sweet-chili-currydressing, och jag måste säga att det var riktigt gott och ett nyttigare alternativ. Tittar man dock på bilden nedan så ser det inte så trevligt ut....ser ut som små grön/gula stenar, men smakar alltså bättre än hur det ser ut, och riktigt trevlig konsistens. Nu skall jag försöka få tummen ur röven och städa lite, och sedan blir det i vanlig ordning att slappa framför tv´n/dator.




onsdag 15 september 2010

Köksvåg

Då är det redan Onsdag, tiden bara flyger iväg! Jobba 5 dagar, ledig 2, jobba 5, ledig 2....höst, vinter, vår, sommar....höst....ja ni förstår säkert. Nej usch det där lät lite deppigt, men dock sant. Har slutat tidigt från jobbet 2 dagar på raken nu. Efter jobbet igår åkte jag hem till min kära mor för en liten fika med hembakade kakor och kaffe :-) Idag stannade jag till på Net On Net och köpte mig en köksvåg som jag har velat ha ett tag, men har inte blivit av förens nu. Kan vara bra att ha för att räkna ut kalorier och vid vissa mat och bakrecept. Nu blir det lite träning och kanske en promenad innan det är dags att softa framför tv´n/datorn.

måndag 13 september 2010

True Blood

Då har man avklarat första arbetsdagen denna veckan. Var en bra dag på jobbet idag och jag slutade i god tid. Visste med mig att sista avsnitten av True Blood säsong 3 sändes igår kväll i USA, och brukar oftast dyka upp på PirateBay strax efter sändning, så det första jag gjorde när jag kom hem idag var att surfa in på The Pirate Bay för att tanka ner detta avsnitt, men av någon anledning finns det inte upplagt än, så det verkar inte bli något True Blood idag, som för övrigt är en riktigt bra serie som jag följer. I stället blev det lite träning, käkat mat, och klockan är i skrivande stund endast 16:00. Hade tänkt titta på One Tree Hill som börjar nu på 5an, men ser att Förhäxad går nu istället....hmmm....måste vara uppehåll då. Får nog bli lite Simpsons och Family Guy på TV6 istället.

söndag 12 september 2010

4 timmars promenad!

Idag på morgonen vid 07:30 gav jag mig iväg ut för att gå en sväng. Efter att ha gått en stund plockade jag upp min mobil och började leta efter cacher (Geocaching), hittade den ena efter den andra.....och flera mycket roliga och genomtänkta gömmor. Jag var överallt! Jag sprang runt på gator, i skogen, klättrade i berg....och jag förvånades över hur många det var som var ute och gick med sådana här stavar, vad är grejen med dom? jag trodde att det bara var gamla människor som hade med sig sådana för att dom var rädda för att ramla omkull. ;-)

På väg hem, efter att ha vart ute i 3½ timma redan, stannade jag till vid mataffären där jag brukar handla för att köpa lite saker för veckan som kommer. På väg mot kassorna stannade jag till vid drickan och började titta på bubbelvatten....ramösa, loka m.m, och till min förvåning så la jag märke till att 0,5L och 1,5L kostade exakt lika mycket. Det måste ju vara något fel tänkte jag och ropade till en tjej som jobbade där. Hon blev lika förvånad som mig och tyckte att det måste ju vara något fel. Hon sa dock att hon skulle hämta killen som hade hand om denna avdelning. Jag stod och väntade en stund innan hon kom tillbaka med denna killen som sa att priserna stämmer. Jag sa att; "Så du menar att 3 gånger så mycket kostar lika mycket? det är alltså samma pris på den stora som den lilla flaskan?" Och ja, så var tydligen fallet....mycket konstigt må jag säga, men men, det blev en stor flaska loka med päronsmak.

När jag kom hem var jag bara tvungen att söka på nätet om dom här stavarna. Och det visar sig att om man har med sig stavar när man är ute och går, och med rätt användning, så kan man förbränna dubbelt så mycket kalorier som när man går utan. Tycker det låter väldigt märkligt. Jag skulle dock aldrig klara av att visa mig med ett par stavar i händerna, tycker det ser fruktansvärt dumt ut.

Nej nu skall jag äta en halv grillad kyckling som jag köpte mig i affären tidigare. Sedan blir det till att tvätta lite och bara softa framför tv/datan tror jag, innan det är dags att lägga sig för att sedan gå upp 04:00 för att börja
en ny arbetsvecka.